Fiscale regelingen en subsidies

In Nederland zijn er diverse fiscale regelingen en subsidies die financieel voordeel kunnen opleveren voor uw bedrijf. Salarisbureau Bogaard informeert u graag. Bekijk welke fiscale regeling(en) en subsidie(s) interessant kunnen zijn voor uw bedrijf. Direct samen bekijken waar uw bedrijf voor in aanmerking komt? Neem contact op met Salarisbureau Bogaard via 06 12 24 78 87 of ranco@salarisbureaubogaard.nl 

Subsidieregeling Praktijkleren

Heeft u afgelopen schooljaar een leerling in dienst gehad en begeleid? Mogelijk komt u in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren. Een regeling die u tegemoet komt voor kosten die zijn verbonden aan de begeleiding van een leerling. 

Betaald Ouderschapsverlof

Vanaf 2 augustus 2022 worden de richtlijnen voor betaald ouderschapsverlof gewijzigd. Verwacht u binnenkort een kind of heeft u een kind onder de één jaar? Dan heeft u mogelijk baat bij deze regeling. 

Minimumloon per 1 juli 2022

De laatste tijd is het minimumloon misschien wel vaker onderwerp van gesprek dan voorheen. Er zijn politieke partijen die zich hard maken voor een flinke verhoging van het minimumloonHet kabinet heeft recent besloten om het minimumloon sneller te laten stijgen. Vanaf 1 juli 2022 wordt het wettelijk minimumloon verhoogd met 1,81%. Vanaf 2023 willen ze het wettelijk minimumloon in drie jaar laten stijgen met 7,5%.

Subsidie scholingsactiviteiten

Vanaf 1 maart 2022 is er een subsidie beschikbaar voor het volgen van scholingsactiviteiten: subsidieregeling STAP-budget. De fiscale aftrek voor scholing is per 1 januari 2022 komen te vervallen en deze subsidie komt daarvoor in de plaats. We lichten de nieuwe subsidieregeling graag toe. 

Werkkostenregeling

Onbelaste thuiswerkvergoeding 2022

Vanaf dit jaar kunt u als werkgever werknemers een onbelaste thuiswerkvergoeding geven van  € 2 per thuiswerkdag. We lichten de vergoeding graag toe.

Vergoeden studiekosten kind van de werknemer

Als werkgever heeft u de mogelijkheid iets te doen met studiekosten van de kinderen van uw werknemers. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden en deze lichten we graag toe. 

Ranco Bogaard

Wie is Ranco Bogaard?

Als salarisadministrateur bij verschillende bedrijven heb ik ondertussen een gedegen kennis opgebouwd van verschillende softwarepakketten, wet- en regelgeving en CAO’s die bij dit werk komen kijken. Jarenlange ervaring wijst uit dat persoonlijk contact zeer gewaardeerd wordt en dat ik over veel vraagstukken met u in gesprek kan gaan om tot een voor u werkbare oplossing te komen.

Referenties

Ik heb Ranco leren kennen als vakkundige salarisadministrateur met goede kennis en ervaring van ICT toepassingen.

Theo Rabout

Fijn en goed salaris bureau! Zeer stipt en altijd een snelle reactie.

R.Walhout

Wij hebben tijdens een interim opdracht Ranco zijn kennis en inzet mogen ervaren en dit was een prettige samenwerking. Ranco, nogmaals bedankt voor je steun.

Bas DalMulder