Werkkostenregeling

Als werkgever heeft u de mogelijkheid om uw werknemers een onbelaste vergoeding te geven onder de werkkostenregeling (WKR). Het totaalbedrag aan vergoedingen moet wel binnen de vrije ruimte blijven.

Vrije ruimte

De vrije ruimte is een vastgesteld percentage over het fiscaal loon in dat jaar. Het kabinet heeft het besluit genomen om dit percentage voor 2020 en 2021 vast te stellen op 3%, dit is hoger dan anders in verband met de coronacrisis. Tot een loonsom van € 400.000 geldt dit percentage, boven deze loonsom hanteren we een percentage van 1,18%. Per 2022 geldt voor de eerste € 400.000 van de loonsom een percentage van 1,7% in plaats van 3%.

Door het verhoogde percentage kunnen werkgevers dit jaar iets extra’s doen. De ongebruikte vrije ruimte kan niet worden doorgeschoven naar volgend jaar.

Voorgaande jaren ging de vrije ruimte vaak op aan bijvoorbeeld personeelsfeestjes. Door de coronamaatregelen zijn vele personeelsfeestjes of andere personeelsactiviteiten niet door kunnen gaan, waardoor u wellicht nog vrije ruimte over heeft. U kunt de vrije ruimte eventueel gebruiken om uw werknemers een onbelaste bonus te geven. Zowel interessant voor uw personeels als voor u als werkgever, want in een normale situatie bent u als werkgever het dubbele kwijt aan kosten. 

Thuiswerkvergoeding

Een andere mogelijkheid om een onbelaste vergoeding in de vrije ruimte te geven is de thuiswerkvergoeding. Werknemers hebben dit jaar vaak thuis gewerkt en doen dat wellicht nog steeds. Zij maken daardoor extra kosten, zoals verwarmingsverkosten, een hoger elektriciteitsverbruik, maar bijvoorbeeld ook voor eten en drinken (de dagelijkse koppen koffie). Vanaf 2022 is de thuiswerkvergoeding een gerichte vrijstelling, dat wil zeggen dat deze niet ten laste gaat van de vrije ruimte. Voor dit jaar mag de thuiswerkvergoeding nog onbelast vergoed worden in de vrije ruimte. 

Interesse?

Ranco Bogaard

Wie is Ranco Bogaard?

Als salarisadministrateur bij verschillende bedrijven heb ik ondertussen een gedegen kennis opgebouwd van verschillende softwarepakketten, wet- en regelgeving en CAO’s die bij dit werk komen kijken. Jarenlange ervaring wijst uit dat persoonlijk contact zeer gewaardeerd wordt en dat ik over veel vraagstukken met u in gesprek kan gaan om tot een voor u werkbare oplossing te komen.

Referenties

Ranco heeft veel kennis van rechten in het kader van arbeidsloon en loonvordering. Zo heeft hij mij geholpen met de bijbehorende berekeningen en mijn rechten.

Sinitta Dijkgraaf

Fijn en goed salaris bureau! Zeer stipt en altijd een snelle reactie.

R.Walhout

Ranco is een prettige collega en partner om mee samen te werken. Hij communiceert vlot en denkt actief mee in de samenwerking. Ik beveel Ranco aan aan iedereen die op zoek is naar een gekwalificeerde salarisadministrateur!

Marco Lagarde