Prinsjesdag: de wijzigingen 2023

Als salarisadministrateur kijken wij elk jaar weer uit naar Prinsjesdag. Elk jaar worden op de derde dinsdag van september de voornaamste plannen voor het komende jaar bekend gemaakt en ook dit jaar was er al veel bekend voor de dag zelf. We willen u hier graag informeren over de belangrijkste wijzigingen op het gebied van salarissen.

Minimumloon stijging aangepast

Al bekend was dat het minimumloon in drie jaarlijkse stappen omhoog zou gaan met in totaal 7,5%. Dit is nu aangepast naar een verhoging van 10,15% per 1 januari 2023. De verwachting is dat lonen die net boven het minimumloon uitkomen hierdoor ook zullen stijgen.
Uitkeringen zoals de AOW, de bijstand en de Wajong zijn gekoppeld aan het minimumloon en gaan hierdoor ook mee omhoog.

Onbelaste reiskostenvergoeding verhoogd per 1 januari

Per kilometer mag de werkgever nu € 0,19 per kilometer onbelast aan reiskosten aan de werknemer vergoeden. Vanaf 1 januari 2023 wordt dit bedrag verhoogd naar € 0,21 per kilometer en vanaf 2024 mag de werkgever € 0,22 per kilometer onbelast vergoeden.

Verhoging thuiswerkvergoeding per 1 januari

Het thuiswerken is bij veel werkgevers niet meer weg te denken. Voor een dag thuiswerken mag de werkgever maximaal € 2,- onbelast vergoeden. Per 1 januari 2023 zal deze vergoeding geïndexeerd worden. De verwachting is dat het bedrag verhoogd wordt naar € 2,13 per thuiswerkdag. Binnen afzienbare tijd zal het definitieve bedrag bekend worden gemaakt.

Verruiming vrije ruimte werkkostenregeling

Tijdens de Algemene Beschouwingen over de begroting, die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde, hebben een aantal partijen moties ingediend om de vrije ruimte werkkostenregeling (Wkr) eenmalig uit te breiden naar 3%. Dit geeft werkgevers meer ruimte om bedragen onbelast te vergoeden aan hun werknemers. In deze tijd kan men bijvoorbeeld denken aan een nettobedrag als tegemoetkoming voor de hogere energierekening.

STAP-budget toegankelijker

Stimulans arbeidsmarktpositie. Hiermee wil het kabinet de leer- en ontwikkelcultuur op de werkvloer versterken. Van het STAP-budget, ingevoerd in 2022, zal vanaf komend jaar een deel gereserveerd worden voor praktisch geschoolden (tot en met mbo-4). Voor deze groep wordt het STAP-budget toegankelijker en kunnen er meer mbo opgeleiden tot niveau 4 extra scholing volgen.

Wij gaan graag met u aan de slag om bovenstaande wijzigingen toe te passen in uw salarisadministratie.  

Hulp nodig bij de inzet van uw STAP-budget?

Meer weten? Neem dan contact op.

Ranco Bogaard

Wie is Ranco Bogaard?

Als salarisadministrateur bij verschillende bedrijven heb ik ondertussen een gedegen kennis opgebouwd van verschillende softwarepakketten, wet- en regelgeving en CAO’s die bij dit werk komen kijken. Jarenlange ervaring wijst uit dat persoonlijk contact zeer gewaardeerd wordt en dat ik over veel vraagstukken met u in gesprek kan gaan om tot een voor u werkbare oplossing te komen.

Prinsjesdag 2023: de wijzigingen voor 2024

Iedere september worden op Prinsjesdag de financiële plannen gepresenteerd voor komend jaar. Een belangrijk moment voor salarisprofessionals en werkgevers.

Disclaimer

Salarisbureau Bogaard werkt hard om de inhoud van de blogs zo actueel mogelijk te houden. Echter is het mogelijk dat inhoud verouderd is of er een andere regeling relevanter is. Salarisbureau Bogaard is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg van onjuiste inhoud in de blogs. Heeft u vragen over de inhoud van een blog en of deze nog geldig is? Neem contact met ons op.