Onbelaste thuiswerkvergoeding 2022

Vanaf dit jaar kunt u als werkgever werknemers een onbelaste thuiswerkvergoeding geven van € 2 per thuiswerkdag. We lichten de vergoeding hier graag toe.

Na twee jaar coronacrisis is het ‘thuiswerken’ goed ingeburgerd. Na de crisis zullen werknemers deels vanuit huis blijven werken en zullen ze hierover afspraken moeten maken met u als werkgever. Het Nederlandse kabinet heeft het besluit genomen dat je als werkgever vanaf dit jaar een onbelaste vergoeding mag geven van € 2 per thuiswerkdag. De thuiswerkvergoeding dient om de kosten die medewerkers maken voor water- en elektriciteitsverbruik, verwarming, koffie/thee en toiletpapier te dekken. 

Voorbeeld berekening onbelaste thuiswerkvergoeding

Een voorbeeld: Dusan werkt 3 dagen in de week waarvan 2 dagen thuis en 1 dag op kantoor.

2/5 van 214 dagen 86 dagen
86x €2,00 per dag €172
€172 / 12 maanden €14,33

 

Per maand mag de werkgever een thuiswerkvergoeding geven van € 14,33.

​* Er wordt uitgegaan van 214 werkdagen per jaar. Hierbij wordt rekening gehouden met vakantiedagen, feestdagen, kortdurende ziekte en kortdurend verlof waardoor de vaste onbelaste thuiswerkvergoeding kan blijven doorlopen tijdens deze periodes. 

Thuiswerkvergoeding versus reiskostenvergoeding

Voor de dagen waarop de werknemer een thuiswerkvergoeding ontvangt mag hij/zij geen reiskostenvergoeding ontvangen. Indien een werknemer een dagdeel thuis werkt en het andere dagdeel op kantoor werkt zal er gekozen moeten worden tussen de vergoedingen.

Vergoeding thuiswerkplek

Goed om te weten: om de thuiswerkplek te voorzien van een bureaustoel, computer of een telefoon mag de werkgever al een onbelaste vergoeding geven. In de werkkostenregeling worden deze kosten bestempeld als een gerichte vrijstelling.

Wilt u meer informatie over de onbelaste thuiswerkvergoeding?

Wilt u meer informatie over de onbelaste thuiswerkvergoeding of de mogelijkheden voor deze vergoeding bekijken binnen uw bedrijf? Neem dan contact op met Salarisbureau Bogaard.

Ranco Bogaard

Wie is Ranco Bogaard?

Als salarisadministrateur bij verschillende bedrijven heb ik ondertussen een gedegen kennis opgebouwd van verschillende softwarepakketten, wet- en regelgeving en CAO’s die bij dit werk komen kijken. Jarenlange ervaring wijst uit dat persoonlijk contact zeer gewaardeerd wordt en dat ik over veel vraagstukken met u in gesprek kan gaan om tot een voor u werkbare oplossing te komen.

Thuiswerkvergoeding voor 2023

Ieder jaar wordt de thuiswerkvergoeding geïndexeerd. Dit betekent dat de vergoeding vanaf 1 januari van €2,00 naar €2,15 gaat. Meer weten over de thuiswerkvergoeding voor 2023?

Disclaimer

Salarisbureau Bogaard werkt hard om de inhoud van de blogs zo actueel mogelijk te houden. Echter is het mogelijk dat inhoud verouderd is of er een andere regeling relevanter is. Salarisbureau Bogaard is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg van onjuiste inhoud in de blogs. Heeft u vragen over de inhoud van een blog en of deze nog geldig is? Neem contact met ons op.