Werkkostenregeling 2021

Als werkgever heeft u de mogelijkheid om uw werknemers een onbelaste vergoeding te geven onder de werkkostenregeling (WKR). Het totaalbedrag aan vergoedingen moet wel binnen de vrije ruimte blijven.

Vrije ruimte

De vrije ruimte is een vastgesteld percentage over het fiscaal loon in dat jaar. Het kabinet heeft het besluit genomen om dit percentage voor 2020 en 2021 vast te stellen op 3%, dit is hoger dan anders in verband met de coronacrisis. Tot een loonsom van € 400.000 geldt dit percentage, boven deze loonsom hanteren we een percentage van 1,18%. Per 2022 geldt voor de eerste € 400.000 van de loonsom een percentage van 1,7% in plaats van 3%.

Door het verhoogde percentage kunnen werkgevers dit jaar iets extra’s doen. De ongebruikte vrije ruimte kan niet worden doorgeschoven naar volgend jaar.

Voorgaande jaren ging de vrije ruimte vaak op aan bijvoorbeeld personeelsfeestjes. Door de coronamaatregelen zijn vele personeelsfeestjes of andere personeelsactiviteiten niet door kunnen gaan, waardoor u wellicht nog vrije ruimte over heeft. U kunt de vrije ruimte eventueel gebruiken om uw werknemers een onbelaste bonus te geven. Zowel interessant voor uw personeels als voor u als werkgever, want in een normale situatie bent u als werkgever het dubbele kwijt aan kosten. 

Thuiswerkvergoeding

Een andere mogelijkheid om een onbelaste vergoeding in de vrije ruimte te geven is de thuiswerkvergoeding. Werknemers hebben dit jaar vaak thuis gewerkt en doen dat wellicht nog steeds. Zij maken daardoor extra kosten, zoals verwarmingsverkosten, een hoger elektriciteitsverbruik, maar bijvoorbeeld ook voor eten en drinken (de dagelijkse koppen koffie). Vanaf 2022 is de thuiswerkvergoeding een gerichte vrijstelling, dat wil zeggen dat deze niet ten laste gaat van de vrije ruimte. Voor dit jaar mag de thuiswerkvergoeding nog onbelast vergoed worden in de vrije ruimte. 

Interesse?

Ranco Bogaard

Wie is Ranco Bogaard?

Als salarisadministrateur bij verschillende bedrijven heb ik ondertussen een gedegen kennis opgebouwd van verschillende softwarepakketten, wet- en regelgeving en CAO’s die bij dit werk komen kijken. Jarenlange ervaring wijst uit dat persoonlijk contact zeer gewaardeerd wordt en dat ik over veel vraagstukken met u in gesprek kan gaan om tot een voor u werkbare oplossing te komen.

Werkkostenregeling 2023

Met de werkkostenregeling kunt u uw werknemers een onbelaste vergoeding geven. Met deze zogeheten vrije ruimte kunt u als werkgever alle kanten mee uit.

Update: DGA en de werkkostenregeling 2022

We zien vaak bij onze klanten voorbij komen dat de WKR niet optimaal benut wordt. Wellicht kunt u ook meer uit de WKR halen? We vertellen u graag meer over hoe u dit kunt bekijken.

Disclaimer

Salarisbureau Bogaard werkt hard om de inhoud van de blogs zo actueel mogelijk te houden. Echter is het mogelijk dat inhoud verouderd is of er een andere regeling relevanter is. Salarisbureau Bogaard is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg van onjuiste inhoud in de blogs. Heeft u vragen over de inhoud van een blog en of deze nog geldig is? Neem contact met ons op.