Thuiswerkvergoeding voor 2023

Onbelaste thuiswerkvergoeding naar € 2,15 per dag in 2023. 

De onbelaste thuiswerkvergoeding wordt vanaf 2023 verhoogd van € 2,- naar € 2,15 per dag. Bij het invoeren van deze gerichte vrijstelling is er afgesproken dat de vergoeding elk jaar wordt geïndexeerd.

Vakbond FNV ging de strijd aan om de thuiswerkvergoeding te verhogen naar € 6,00. Volgens de vakbond is het huidige bedrag niet voldoende rekening houdend met de stijgende kosten die gemaakt worden bij het thuiswerken.

Vrije ruimte en thuiswerkvergoeding

De regering heeft aangegeven de thuiswerkvergoeding niet te verhogen. Aan de andere kant is er besloten de opbouw van de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling te verhogen naar 3% van de loonsom. Deze verhoging van de vrije ruimte zouden werkgevers kunnen gebruiken als ze de thuiswerkvergoeding te laag vinden, aldus de minister. Dit is inderdaad een mogelijkheid. Wees in 2023 op tijd met het optimaal belonen van uw werknemers middels de werkkostenregeling.

Een gerichte vrijstelling is onbelast en gaat niet ten koste van de vrije ruimte. Een gerichte vrijstelling is bijvoorbeeld de vergoeding voor woon-werkverkeer á € 0,21 per km of deze thuiswerkvergoeding.

Thuiswerkvergoeding als vervanging voor reiskostenvergoeding. 

Vanaf 2022 mag men als werkgever een thuiswerkvergoeding vergoeden als gerichte vrijstelling aan werknemers die een (deel van de) dag thuiswerken. Deze vergoeding is voor het compenseren van extra kosten die gemaakt worden als men vanuit huis werkt; elektriciteit, verwarming en koffie/thee. Op één werkdag is het niet mogelijk zowel een thuiswerkvergoeding te krijgen alsook een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Er moet voor een van beide vergoedingen worden gekozen.

 

 

Hulp nodig bij de thuiswerkvergoeding of andere regelingen?

Maakt u al optimaal gebruik van de verschillende regelingen en hun mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij kijken graag met u mee.

Ranco Bogaard

Wie is Ranco Bogaard?

Als salarisadministrateur bij verschillende bedrijven heb ik ondertussen een gedegen kennis opgebouwd van verschillende softwarepakketten, wet- en regelgeving en CAO’s die bij dit werk komen kijken. Jarenlange ervaring wijst uit dat persoonlijk contact zeer gewaardeerd wordt en dat ik over veel vraagstukken met u in gesprek kan gaan om tot een voor u werkbare oplossing te komen.

Disclaimer

Salarisbureau Bogaard werkt hard om de inhoud van de blogs zo actueel mogelijk te houden. Echter is het mogelijk dat inhoud verouderd is of er een andere regeling relevanter is. Salarisbureau Bogaard is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg van onjuiste inhoud in de blogs. Heeft u vragen over de inhoud van een blog en of deze nog geldig is? Neem contact met ons op.