Werkkostenregeling 2023

We hebben het al eerder gehad over de werkkostenregeling. Een vrij te besteden bedrag voor uw werknemers welke u onbelast kunt inzetten. Ieder jaar wordt het bedrag middels een percentage vastgesteld. Zo ook weer in 2023. 

Werkkostenregeling 2023; meer vrije ruimte.

In 2023 biedt de werkkostenregeling (WKR) meer mogelijkheden dan vorig jaar. Het percentage is verhoogd naar 3%, tot een loonsom van €400.000. Veel werkgevers willen werknemers ondersteunen die te maken hebben met stijgende kosten, de WKR biedt mogelijkheden. We kijken graag met u mee naar wensen en opties. De werkkostenregeling is dit jaar zo gestegen om een buffer te bieden voor de inflatie. Deze verhoging is tijdelijk en zal in 2024 naar verwachting weer verlaagd worden naar 1,92%

Wat is de werkkostenregeling (WKR)?

Met de werkkostenregeling kunt u als werkgever zelf bepalen wat u onbelast aan uw werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Denk aan cadeaubonnen, sportabonnementen of kerstpakketten. Het bedrag dat u zelf onbelast mag besteden, noemen we de vrije ruimte.

De vrije ruimte in 2023 is vastgesteld op 3% over een fiscaal loon tot en met €400.000. Boven de €400.000 is de vrije ruimte 1,18%. Als uw bedrag boven de grens komt van de vastgestelde vrije ruimte betaalt u over het bedrag boven de grens 80% belasting (eindheffing). De vrije ruimte wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld.

Maak optimaal benut van uw vrije ruimte!

We zien vaak dat, vooral bij directeur-grootaandeelhouders (DGA), de werkkostenregeling wordt vergeten. Start al vanaf het begin van 2023 met het inzetten van de vrije ruimte waar dit kan. Dit is niet alleen voor uw medewerkers positef maar ook voor u als werkgever. Zo weet u zeker dat u dat u optimaal gebruik maak van deze regeling. 

Meer weten over de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

Wij kijken graag met u mee naar uw specifieke situatie en hoe we daarin zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van de Werkkostenregeling. Neem contact op met Salarisbureau Bogaard.

Ranco Bogaard

Wie is Ranco Bogaard?

Als salarisadministrateur bij verschillende bedrijven heb ik ondertussen een gedegen kennis opgebouwd van verschillende softwarepakketten, wet- en regelgeving en CAO’s die bij dit werk komen kijken. Jarenlange ervaring wijst uit dat persoonlijk contact zeer gewaardeerd wordt en dat ik over veel vraagstukken met u in gesprek kan gaan om tot een voor u werkbare oplossing te komen.

Disclaimer

Salarisbureau Bogaard werkt hard om de inhoud van de blogs zo actueel mogelijk te houden. Echter is het mogelijk dat inhoud verouderd is of er een andere regeling relevanter is. Salarisbureau Bogaard is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg van onjuiste inhoud in de blogs. Heeft u vragen over de inhoud van een blog en of deze nog geldig is? Neem contact met ons op.