Arbeidsomstandighedendienst: verplicht voor elke werkgever

Als werkgever ben je verplicht een contract met een arbeidsomstandighedendienst (arbodienst) te hebben. Dit is vastgelegd in de Arbowet. De arbodienst helpt om werknemers gezond en veilig te laten werken.

Wat doet een arbodienst?

Een arbodienst biedt een breed scala aan diensten aan om de arbeidsomstandigheden in je onderneming te verbeteren. Zo kan een arbodienst:

  • Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) uitvoeren om de risico's voor je werknemers in kaart te brengen.
  • Advies geven over hoe je de risico's kunt beperken of wegnemen.
  • Periodieke medische onderzoeken (PAGO's) uitvoeren voor je werknemers.
  • Werknemers begeleiden met ziekte of re-integratie.
  • Je helpen bij het opstellen van een arbobeleid.

Waarom is een arbodienst belangrijk?

Een arbodienst is belangrijk voor de gezondheid en veiligheid van je werknemers. Door de risico's op de werkvloer te beperken, kun je de kans op ongevallen en ziekten verminderen. Dit zorgt voor een gezondere en veiligere werkomgeving.

Meer informatie?

Meer weten over de verplichte samenwerking met een arbodienst? Neem dan contact op met Salarisbureau Bogaard. Wij kunnen je helpen bij het vinden van een geschikte arbodienst voor jouw onderneming.

Neem contact op   Vraag een offerte aan

Ranco Bogaard

Wie is Ranco Bogaard?

Als salarisadministrateur bij verschillende bedrijven heb ik ondertussen een gedegen kennis opgebouwd van verschillende softwarepakketten, wet- en regelgeving en CAO’s die bij dit werk komen kijken. Jarenlange ervaring wijst uit dat persoonlijk contact zeer gewaardeerd wordt en dat ik over veel vraagstukken met u in gesprek kan gaan om tot een voor u werkbare oplossing te komen.

Waarom Salarisbureau Bogaard? Omdat we u op professionele en persoonlijke wijze van dienst kan zijn waarbij betrokkenheid en transparantie hoog in het vaandel staan.

Referenties

We hebben Ranco ervaren als een ervaren collega met oog voor detail.

Carola Boutier

Ik heb Ranco leren kennen als vakkundige salarisadministrateur met goede kennis en ervaring van ICT toepassingen.

Theo Rabout

Ranco heeft Vermetten Loonadvies ondersteund als salarisadministrateur en -adviseur. Voor zowel onze klanten in Loket.nl als in Nmbrs. Mooie complimenten hebben wij ontvangen over Ranco. Als we in de toekomst iemand zoeken, weten we Ranco te vinden!

Inge de Vaan